Za tri dana osmoro mrtvih na putevima, MUP najavljuje pojačane kontrole

4. septembar 2023 –  Za samo tri dana, od 1. do 3. septembra, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo je osam osoba, dok su dve zadobile teške telesne povrede opasne po život. Samo u nedelјu, 3. septembra, poginulo je čak pet učesnika u saobraćaju, saopštio je danas MUP Srbije.

U sudaru automobila marke „fijat punto“, koji se kretao suprotnim smerom, i „hjundaija“ na auto-putu Miloš Veliki na teritoriji Surčina, jedna osoba je poginula, dok je jedna teže, a jedna lakše povređena. Od siline udarca „fijat“ se zapalio i izgoreo, a policijski službenici utvrđuju sve činjenice i okolnosti u vezi s ovom saobraćajnom nezgodom.

Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda od 1. do 3. septembra, čak tri su, uklјučujući i nezgodu na auto-putu Miloš Veliki, izazvali vozači automobila koji su prešli u kolovoznu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera.

Inače, najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je i neprilagođena brzina, nakon čega su vozači gubili kontrolu nad vozilom i sleteli s puta.

Uprava saobraćajne policije sprovodiće akcije pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!